suomeksi     in English     på svenska

Olet täällä

Demeter-työ

Apua naisen väkivaltaisuuteen:
Huolestuttavatko omat vihan ja väkivallan tunteet? Älä jää yksin.

Maria Akatemian Demeter-työ on ennaltaehkäisevää perhe- ja lähisuhdeväkivaltatyötä, jossa on erikoistuttu naisen henkisen ja fyysisen väkivallan dynamiikkaan.  Työ käynnistettiin psykoterapeutti Britt-Marie Perheentuvan johdolla ja RAY:n tukemana vuonna 2003.

Naisen väkivalta on aihe, josta on vaikea puhua. Demeter-työssä on haluttu tuoda esiin naisen piilotettu aggressiivinen puoli, joka yhteiskunnassa on tabu, sekä vastata naisten avuntarpeeseen tämän puolen tunnistamisessa ja kohtaamisessa.

Demeter-työ tarjoaa apua naisille, jotka käyttävät tai pelkäävät käyttävänsä henkistä tai fyysistä väkivaltaa. Lisäksi tavoitteena on juurruttaa työssä saatua kokemusta ja asiantuntemusta osaksi yhteiskunnan rakenteita tarjoamalla palveluita ammattilaisille, jotka kohtaavat väkivallan kysymyksiä lähisuhteissa, perheissä, työyhteisöissä ja yhteiskunnassa.

Demeter-työstä saadusta kokemuksesta on luotu teoria naisen väkivallan dynamiikasta ja sisäisestä käsikirjoituksesta, joka on julkaistu kirjassa ”Tietoisuuden tie alkurakkauteen – väkivalta on ehkäistävissä” (Perheentupa, toim. Karhunen, Maria Akatemia 2010).

Demeter-työn toimipisteet sijaitsevat Helsingissä ja Tampereella.

Yhteystiedot:

Hanna Kommeri, ehkäisevän väkivaltatyön vastaava / Helsingin toimipiste
p. 045 144 3953 / hanna.kommeri(at)maria-akatemia.fi

Emma Laine, Demeter-työn koordinaattori / Tampereen toimipiste
p. 045 118 7811 / emma.laine(at)maria-akatemia.fi