suomeksi     in English     på svenska

Olet täällä

Maria Akatemia ry

Maria Akatemia ry / Maria Akademi rf on valtakunnallinen, yleishyödyllinen, voittoa tavoittelematon ja sitoutumaton asiantuntija- ja kansalaisjärjestö, joka toimii ihmisten ja yhteisöjen hyvinvoinnin ja kasvun osaamiskeskuksena. Yhdistys on perustettu 13.6.2006. Toiminnan perustana on Maria Akatemian perustajan Britt-Marie Perheentuvan kehittämä ihmisyyden käsikirjoitusfilosofia.

Yhdistyksen missiona on ihmisyyttä arvostavan kulttuurin vaaliminen ja vahvistaminen ja visiona lisääntynyt tietoisuus ihmisenä olemisen käsikirjoituksesta. Toiminnan tavoitteena on yksilöiden ja yhteisöjen hyvinvointiosaamisen kehittäminen, toteuttaminen ja vahvistaminen valtakunnallisesti.

Maria Akatemian toimintamuotoja ovat
- yhteiskunnallinen vaikuttaminen
- ehkäisevä väkivaltatyö naisille
- hyvinvointi- ja psykoterapiapalvelut
- koulutustoiminta ja työyhteisöjen kehittäminen

Yhdistyksen toiminta rakentuu ydinosaamisten: yhteisöosaaminen, ehkäisevä väkivaltatyö sekä sukupuoli- ja sukupolvitietoisuuden pohjalle. Työtä tehdään yksilö-, yhteisö- ja yhteiskuntatasoilla. Työn viitekehys on sukupuolierityinen ja psykodynaaminen. Yhdistyksen toiminta tapahtuu suomen, ruotsin ja englannin kielellä.

Maria Akatemia ry toimii yleishyödyllisenä kansalaisjärjestönä edistämällä ihmisten ja yhteisöjen hyvinvointia
- yhteiskunnallisella vaikuttamistyöllä
- toteuttamalla ja kehittämällä vapaaehtoistoimintaa
- järjestämällä ja kehittämällä matalan kynnyksen palveluita
- toimimalla valtakunnallisissa yhteistyöverkostoissa aktiivisesti oikeudenmukaisen, tasa-arvoisen, turvallisen ja väkivallattoman yhteiskunnan edistämiseksi

Maria Akatemian strategia 2016-2020: Henkinen ilmastonmuutos - Kohti vastuullista ihmisyyttä